De Faeröer, de eilanden tussen Schotland en IJsland, liggen er uitdagend bij. Achtien natuurlijke wolkenkrabbers met elk hun adembenemende uitzichten over de oceaan en de andere eilanden. Een reis met een avontuur. Ooit waren het de Vikingen die hier met hun roei- en zeilboten de wereld ontdekten. Lege eilanden. Kaal; niets te beleven. Maar toch goed genoeg om er te blijven en een bestaan op te bouwen. En dat deden ze, de eerste bewoners, gevolgd door anderen die op zoek waren naar een nieuwe wereld. Ze bouwden een nieuw leven om met visserij en het houden van schapen.
De schapen zijn er nog steeds en in grotere aantallen dan inwoners. Veel meer zullen we niet tegenkomen in deze geisoleerde eilanden midden in de oceaan: gras, mos en rotsen. Ver weg van alles en iedereen en misschien daarom wel zo aantrekkelijk.

Lees meer

Een kijkje in een land met 18 wolkenkrabbers