Vårwinter. het mooiste deel van de winter
Vårvinter. het mooiste deel van de winter

Het beste van de Scandinavische winter is eigenlijk wat de Scandinaviers noemen de vårvinter, leterlijk: voorjaarswinter. Lekkere lange dagen, aangename temperaturen en in de bergen heerlijke sneeuw. Geen wonder dat maart en april heerlijke maanden zijn om in de Scandinavische sneeuw te vertoeven.

Veel wintersportliefhebbers in Zweden, Noorwegen en Finland trekken er in de maanden maart en april er op uit. Als bij ons het voorjaar aanbreekt, begint in het noorden de vårwinter met hogere temperaturen en lekker veel licht en zon. Heerlijk om na te genieten van de winter. Er is dan ook in die tijd veel te beleven in de bergen en in Lapland, waar de sneeuw ook langer blijft liggen

Ook al is bij ons de lente in volle gang is het heerlijk om nog lekker actief in de sneeuw te zijn in het noorden. In de bergen blijft de sneeuw nog tot in mei liggen. Maar ook in het noorden van Zweden, Noorwegen en Finland is laat in het seizoen nog veel te beleven. En wie weet pak je nog een mooie avond en nacht met noorderlicht mee.

Een paar voorbeelden om van de vårvinter te kunnen genieten

NOORWEGEN

Skibestemmingen in Noorwegen: Hafjell, Hemsedal, Trysil en Voss

Høyfjellhotels in Beitostølen, Høvringen, Grønolen, Vågå, Bergsjøstølen

Tocht door de bergen met DNT

ZWEDEN

Skibestemmingen in Zweden: Åre, Idre, OrsaGrönklitt, Vemdalen

Fjällstation in Vålådalen / Årefjäll

Tocht door de bergen met STF

LEKKER WINTERS WEER?

Bekijk hier het Scandinavische weer
Bekijk hier radarbeelden boven Scandinavië en Finland

BEKIJK OOK: