In het ijs bij Ristafall
In het ijs bij Ristafall

In Zweden stromen de rivieren vrolijk verder, soms met omlaag stortend water. Maar de vorst krijgt steeds meer vat op het water. Een kijkje achter de ijspieken van Ristafallet.

Ristafallet is een van die plekken in Zweden waar het stromende water het uiteindelijk toch verliest van de vorst. Steeds meer groeit het ijs aan de kant aan tot een hardere muur van ijs; dikker en dikker. Waar eerst nog water stroomt groeien de ijsbergen dagelijks aan. Een bijzondere aanblik in het winterse landschap.

Van bovenaf wandel je in een winters landschap met ijsbergen met een steeds andere formatie. Mooi om te zien hoe de winter steeds meer vat krijgt op het water. En als het ijs het eenmaal gewonnen heeft, kun je afdalen langs de wanden van de rivier en opklimmen tussen de pieken van het ijs tussen de rotsen en de rivier.

Lees meer

Tussen ijs en rotsen