De Færöer, een eilandengroep tussen IJsland en Schotland, is covid-19 vrij. In het land met nog geen 50 duizend inwoners verspreid wonend over 17 van de 18 eilanden is zorgvuldig omgegaan met de adviezen na de eerste signalering van het virus. De strakke aanpak heeft geholpen. Niemand van de inwoners heeft ernstige schade geleden van het coronavirus, Groot voordeel van dit land is de dunne bevolking én het beperkte inreizen van bezoekers. Het land is ook na de groei van het toerisme, zoals dat in andere Scandinavische landen plaatsvond, vrij oorspronkelijk gebleven. Grote aanpassingen voor grootschalige vormen van toerisme ontbreken. In het land is veel ruimte om diverse plekken in alle rust te bezoeken. Ook al vóór de 1,5 m maatregel was er op de eilandenreeks alle ruimte om voldoende afstand tot elkaar te bewaren.

LEES MEER
corona.fo
www.natuurlijkscandinavie.nl/articles/van-eiland-naar-eiland/

Færöer covid-19-vrij