emogratiebeurs Houten Noord-Europa

Wie de jaarlijkse Emigratiebeurs in Houten bezoekt zal één ding direct opvallen: de banen liggen voor het opscheppen. Vooral in Noorwegen, Zweden en Finland willen ze graag mensen hebben om aan de slag te gaan. En het gaat om allerlei soorten banen. Het meest gevraagd zijn wel de mensen die de handen uit de mouwen kunnen steken en van aanpakken weten. Niet dat de Scandinaviers en Finnen dat zelf niet kunnen, maar door het wegtrekken van de jongere bevolking naar de grote steden ontstaat op veel plaatsen een regelrecht tekort aan mensen. Dit jaar is Scandinavië ‘gastland’ van de beurs.

Zorgsector zoekt veel mensen
Zeker door de toenemende hogere leeftijden van de inwoners is ook de behoefte aan goede mensen in de zorg groot. Medisch personeel is dan ook veel gevraagd op veel plaatsen in het noorden. Soms gaan gemeenten zelf op zoek,en soms vormen gemeenten samen een collectief om in het buitenland mensen te werven. Ook zijn het vaak hele regio’s die op zoek gaan naar de instroom van nieuwe mensen.

Veel locaties
Doordat Noord-Europa zo uitgestrekt is; is het aantal locaties, waar mensen gezocht worden op de arbeidsmarkt, groot. Leuk op deze beurs is ook dat alles wat te maken heeft met emigratie ook aanwezig is, zoals de Vereniging Nederland-Noorwegen en de Zweeds-Nederlandse vereniging, maar ook SVIN, die gespecialiseerd is in Scandinavische talen en een verhuisonderneming die gewend is het vervoer en de hele logistiek te regelen voor mensen die Nederland verlaten op zoek naar het hoge noorden. Overstappen wordt steeds gemakkelijker én vooral goed voorbereid en begeleid.

Finlandworks

Boeiende presentaties
Naast de vele stands met vertegenwoordigers uit de diverse regio’s zijn er ook veel presentaties, speciaal gericht op werken en verblijf in Scandinavië en Finland. Het leren kennen van de gewoonten en gebruiken van het land én de taal zijn belangrijke factoren voor het slagen van de stap naar het noorden. Op de beurs is ook daarin een groot aanbod.

 

LEES/KIJK MEER

vlaggen Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland

Geen werk? In Scandinavië willen ze je graag hebben!

Eén gedachte over “Geen werk? In Scandinavië willen ze je graag hebben!

  • 9 februari 2019 om 19:41
    Permalink

    Beste,

    worden er in het wegtransport ook nog mensen gevraagd want kan niet op de beurs geraken door financiele problemen

    mvg

Reacties zijn gesloten.