langlaufen winterseizoen
Start van het langlaufseizoen in Nederland: de jaarlijkse Krommerijnloppet

Het schaatsseizoen mag dan al eerder geopend zijn; maar met de jaarlijkse Krommerijnloppet op zaterdag 27 oktober is ook het langlaufseizoen geopend. Jaarlijks op de laatste zaterdag van oktober komen langlaufers samen in Cothen (U) om deel te nemen aan een rolski- en nordicwalkingevenement. Dit evenement dat zich afspeelt in het Krommerijngebied, wordt bezocht door deelnemers uit het gehele land en uit België. Op diverse afstanden begeven rolskiers zich over de fietspaden en landwegen tussen Cothen, Doorn, Odijk en Houten. In 2018 was het de 21ste keer dat het evenement gehouden werd door Vasa Sport uit Cothen.

Deze langlaufspecialist organiseert ook jaarlijks langlauftochten naar diverse specifieke langlaufbestemmingen in diverse landen. Ze organiseren clinics en trainingen op rolski en in de sneeuw om deelnemers toe te rusten voor deelname aan langlaufmarathons. In de loop van de jaren hebben vele deelnemers meegedaan aan deze lange-afstand-evenementen, waaronder de Vasalopp in Zweden.

 

Ook Nordicwalking is een onderdeel van de Krommerijnoppet

Met de Krommerijnloppet wordt jaarlijks na afloop van het evenement met gluhwein de winter ingeleid. Velen die naar Cothen gekomen zijn maken dankbaar gebruik om in de winkel ontbrekende spulen aan te schaffen op het gebied van kleding en ski’s. Ook worden ski’s geprepareerd voor het nieuwe seizoen.

Het was weer een mooi evenement in het fraaie en rustige Krommerijngebied; de af te leggen afstanden tussen de 11 en 65 km konden op diverse manieren worden afgelegd: op traditionele rolskies, crossskate, skike en nordic walking.

Lees meer op de website van Vasa Sport

Langlaufseizoen geopend