kunstijs schaatsseizoen weer geopend
Schaatsen op kunstijs; een mooie start

In september waren de eerste kunstijsbanen al weer open: in Friesland werd al geschaatst in Thialf in Heerenveen en de 11stedenhal in Leeuwarden. Inmiddels openen steeds meer kunstijsbanen hun pooorten. Zelfs bij zomerse temperaturen zijn ze in staat een goede ijsvloer te kunnen neerlegen. En de trainingsgroepen uit de diverse regio’s maken er dankbaar gebruik van.  Er is geen ander land ter wereld waar zoveel kunstijsbanen zijn. Schaatsen is en blijft een volkssport, dat is wel duidelijk. En als je voorbereid wilt zijn op het natuurijs, is het trainen op een kunstijsbaan de beste voorbereiding: voor de techniek, voor de spieropbouw, voor de conditie én voor de vriendschap op het ijs. Samen trainen voor een nieuw seizoen.

Er zijn diverse schaatscholen op de Nederlandse kunstijsbanen waar je je techniek kunt bijspijkeren of misschien wel helemaal vanaf nul kunt beginnen om het schaatsen goed onder de knie te krijgen. Heb jij jouw ijsbaan in de buurt al gevonden? Bekijk de lijst ijsbanen van de KNSB.

Er is weer ijs