Edvard Grieg
Edvard Grieg

Wie van Scandinavië houdt heeft het deze zomer gemakkelijk. Travelling in Baroque staat deze zomer in het teken van de muziek uit het hoge Noorden. Op 9 augustus begint het festival met de Zweedse componist Johann Martin Kraus in Almere-Haven, vrijdag 10 augustus staat vooral de Noorse componist Edvard Grieg centraal in Lelystad, zaterdag 11 augustus maken we onder andere kennis met de Finse componist Jean Sibelius. Zondag 12 augustus is in Zeewolde de afsluiting met een rondleiding, concert en Scandinavische lunch. Even komt Scandinavië wel heel dicht bij.

Travelling in Baroque brengt de Scandinavische componisten tot leven op diverse plaatsen in Flevoland. De ‘Zweedse Mozart’, zoals de Zweedse componist Johann Martin Kraus genoemd wordt is in de avond te horen in Goede Rede in Almere-Haven. In de middag daaraan voorafgaand is een korter educatief concert te horen voor de senioren zomerschool Almere en basisschoolleerlingen. Vrijdag 10 augustus zijn in de middag liederen te horen van Edvard Grieg met later in de middag de Bergman-film ‘De zevende Zegel’. In de middag een concert met Scandinavische Barokmuziek en in de avond een piano-concert van Edvard Grieg .

Zaterdag is een bijzondere dag in Emmeloord met opstapmogelijkheden per bus vanuit Leeuwarden, Joure en Lemmer. De reis gaat naar Bant, Creil en Espel met diverse muzikale werken, vooreen deel ook van Scandinavische componisten.

Zondag 12 augustus zijn afsluitende bijeenkomsten in Zeewolde en Dronten. In Zeewolde maken we vkennis met Scandinavische dans met werken van onder andere Edvard Grieg en Jean Sibelius. In het middaguur is een Smörgåsbord, een Scandinavisch buffet met salades, vis, vlees, diverse broodsoorten en zoete lekkernijen.

Bekijk het volledige programma en bestel kaarten bij:

www.travellinginbaroque.com/

Scandinavië dichtbij