In het hooggebergte van Scandinavië kunnen de seizoenen snel wisselen. Als de zomer eenmaal voorbij is, kan een snelle korte nazomer en herfst komen, maar Koning winter kan soms ook snel om de hoek komen kijken als het eenmaal september is. We nemen een kijkje in de bergen van Noorwegen en ervaren drie seizoenen in zeer korte tijd. In één klap verschiet alles van kleur en met een beetje geluk valt de eerste sneeuw op de hogere bergen.

Het begint allemaal met alles wat op de grond groeit; met een paar koude nachten zijn kruipende planten van groen naar knal rood omgetoverd. Vooral de koude nachten in combinatie met hoge temperaturen overdag brengen e bergplanten in een shock-toestand.
Na de kruipers zijn het de dwergwilgen en dwergberken die snel verkleuren.Prachtig om te zien hoe snel de begetatie van kleur verschiet. Maar ook de hogere bergen begionnen daarna snel geel en oranje te verkleuren.
De goudgele kleuren zorgen voor een snel veranderend decor in het hooggebergte.

De snelle herfst
Getagd op: