De camping van Longyearbyen ligt aan de fjord, niet ver van het vliegveld

Helaas komt het maar al te vaak voor dat ijsberen in de natuur mensen aanvallen. Voor Spitsbergen is dat niet uniek. De op 28 augustus 2020 aangevallen en gedode Nederlander was niet het eerste slachtoffer in een tent. Steeds weer opnieuw blijkt dat ijsberen in de nacht de mens opzoeken en aanvallen. Dit keer op de camping van Longyearbyen, nabij de luchthaven van Spitsbergen. Deze ijsbeer, een 3 jaar oud mannetje was al vaker gesignaleerd in de omgeving van Longyearbyen. IJsberen komen steeds op onverwachte momenten uit een onverwachte hoek. Juist daarom wordt op heel Spitsbergen voor dit gevaar gewaarschuwd.
Overal waar de mens in contact met ijsberen kunnen komen wordt of gewaakt met een gids met geweer of er is een afrastering die beren moet afschrikken en mensen moet waarschuwen.
In feite is de mens te gast in dit Arctische gebied en dat betekent dat hij zichzelf tegen dit gevaar moet beschermen.

Lees meer

IJsberengevaar ijsberen
De ijsbeer ligt overal op de loer op Spitsbergen; waarschuwingsborden maken het duidelijk
IJsberen, altijd gevaarlijk
Getagd op: