Het zal stil worden in Noorwegen, akelig stil. Na de drastische maatregelen eerder deze week om verkeer naar en in Noorwegen sterk te beperken en groepsbijeenkomsten af te gelasten gaan nu ook de bergen op slot.
Bezitters van hytter worden sterk gemaand naar hun huizen terug te keren zoals al eerder aanbevolen was. Deze oproep is door velen niet gevolgd. Nu wordt gepoogd met hardere middelen de mensen uit de berggebieden te krijgen door wegen niet sneeuw vrij te maken en te blokkeren. Loipes zullen niet meer getrokken worden. Er wordt alles aangedaan om de bevolking te isoleren op de plekken waar ze dagelijks vertoeven nabij hun huis. Voor Noren zal dat geen gemakkelijke opgave zijn. Het buitenleven was altijd al een vluchtpoging uit de drukke samenleving.

LEES/KIJK MEER:

Maatregelen in het kader van beperking van verspreiding van het Coronavirus drijft mensen uit de bergen
Het wordt stil in Noorwegen