schaatsen_zweden_natuurijs

Natuurijs Zweden

in Zweden kan op veel plaatsen geschaatst worden. Globaal is het schaatsen in Zweden in te delen in twee vormen van schaatsen: op een vaste locatie of met gidsen op steeds andere plaatsen. In Zweden schaatsen mensen graag op steeds ander ijs. En dat kan omdat gidsen steeds op zoek zijn naar het beste ijs, liefst zonder sneeuw, liefst op de mooiste plekken. Bekijk de favorite locaties in Zweden.
Lees meer over het speciale schaatsen in Zweden in OpPad

 

Natuurijs Finland

In Finland zijn diverse plekken waar geschaatst kan worden. Het seizoen is vaak wat later dan in Zweden omdat de meren vaak groter zijn én omdat de Finnen zelf graag langer doorschaatsen in het winterseizoen. Vanwege de sneeuwval moet soms flink geveegd worden. In Finland zijn een paar bijzondere schaatstrajecten, waaronder door een nationaal park. Bekijk de mooiste schaatslocaties van Finland.

 

Natuurijs Noorwegen

Noorwegen is een groot land met veel ijs én een lange schaatstraditie. Gek genoeg is die schaatstraditie vooral terug te voeren tot het wedstrijdschaatsen op 400 m banen, het langebaanschaatsen. Toch zijn er de laatste jaren diverse initiatieven tot het vegen van meren voor het houden van schaatsevenementen. Het langdurig onderhouden van geveegde banen is echter een zeldzaamheid én vaak afhankelijk van een paar enthousiaste vrijwilligers. Een greep uit de schaatslocaties in Noorwegen.